Av en slump passerade jag Svenska heraldiska föreningens forum året 2004 och läste att det fanns ett pågående projekt som då hållit på i mer än något år utan att ha slutförts. Projektet gällde att bygga en applikation för internetpublicering av en heraldisk databas. Så jag hjälpte till och byggde en sådan applikation. På köpet så konstruerade jag ett eget personligt vapen som numera är registrerat.

Under åren som kom så presenterade jag flera förslag till lösningar och utveckling av applikationen i föreningens forum. Jag tog också några personliga kontakter vid sidan av forumet t o m 2016 men intresset var inte särskilt stort. Till slut så fungerade inte applikationen längre och föreningen byggde en ny applikation genom en medlem. Nu finns föreningens applikation på http://heraldik.nu. Jag ägde domänen dessförinnan och föreningen efterfrågade om domänen gick att köpa. Jag skänkte domänen till föreningen som en godwill-gest tillsammans med ett par andra liknande domäner.

När applikationen slutade fungera (se http://databas.heraldik.se) så misstänktes i första hand virus men senare så har jag funnit att applikationen som är byggd i PhP 4.x inte fungerade när serverföretaget uppgraderade sin PhP-version. Det går att få applikationen att fungera med några små justeringar om den placeras på en server med möjligheter att välja PhP version. 

http://heraldrysoftdata.com/2004old/